Vaaraanwijzingen

De Veerhaven is gelegen aan de Nieuwe Maas en ook voor pleziervaart op een veilige manier te bereiken. De Veerhaven heeft een directe verbinding met de rivier. Vanaf zee komend zijn er geen obstakels zoals bruggen of sluizen.


Grotere kaart weergeven

Houd op de rivier goed stuurboordwal en volg het verkeer op de VHF kanalen van het verkeersbegeleidingssysteem. Zeilen is toegestaan, laveren echter niet en uw motor moet voor direct gebruik gereed zijn. Meldt uw voornemen om de Veerhaven binnen te lopen via Sector Maasbruggen op VHF 81. Zeker wanneer u vanuit het westen komt en de rivier moet oversteken.

Bij het aanlopen van de Veerhaven moet u rekening houden met de stroming. Voor de ingang van de Veerhaven kan tot 3 km/uur (1.5 knoop) eb- of vloedstroom lopen. De vloedstroom loopt van ca. 2 uur voor hoogwater Rotterdam tot ca. 1 uur na hoogwater. Er is nauwelijks sprake van stil water bij het wisselen van het tij. In de ingang van de Veerhaven kan een merkbare neerstroom staan. Zeker voor grotere schepen is het aan te raden eventueel rond te gaan en tegenstroom de haven te naderen.

Houd rekening met uitvarend verkeer van de haven. Vaar daarom de haven aan met een goed overzicht voor uw voordat u naar binnen vaart. Wees met name bedacht op de watertaxi dienst naar Hotel New York, waarvan de ligplaats doorgaans door gemeerde schepen niet zichtbaar is. Vanwege de stroom en het uitzicht raden we u af achter het oostelijke, groene havenlicht langs te varen. In de haven zien we de snelheid graag gelimiteerd tot ca. 4 km/uur. Afhankelijk van de bezetting van de haven kunnen schepen tot een lengte van 20 — 25 meter in de haven zwaaien.

Veerhavenkaartje