Evenementen

De Veerhaven fungeert naast ligplaats voor diverse scheepstypen ook als centrum voor maritieme evenementen. De haven is al veelvoudig de vertrek- en thuishaven geweest van grote vaarwedstrijden; van zeilraces met moderne scherpe jachten en catamarans, maar ook van races met klassieke schepen van de grote zeilvaart. Sinds 2001 start jaarlijks de Race of the Classics, het grootste en meest vooraanstaande studenten zeilevenement van Europa, vanuit de Veerhaven. Tevens vinden er klassieke openluchtconcerten plaats op een drijvend podium in het centrum van de haven.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Kijharde Mijl – Triatlon in en rond de Veerhaven

7 mei 2017 @ 15:00 - 19:00

Datum: 7 mei 2017
Lokatie: Veerhaven, Rotterdam Tijdstip: 15.00 – 19.00

Een ultra korte triathlon. Zwemmen, fietsen en hardlopen binnen 1 mijl. Kort en Krachtig!
115m zwemmen -1000m fietsen – 400m hardlopen.
Om de 7 minuten start een serie van 8 triathleten.

Deze unieke triathlon is een spektakel voor het oog. Het publiek kan vanaf 1 plek 3/4e van de wedstrijd zien!
De start vanaf het ponton, het gevecht bij het zwemkeerpunt. De stress bij transitie 1, zwemmen-fietsen. De risico’s in de bochten met het fietsen. Paniek bij transitie 2 en de explosie van 400m bij het lopen!

Alles binnen 6 minuten!
Een bonk adrenaline, explosie van energie.

De 150 beste triathleten van Nederland kunnen zich in diverse series kwalificeren voor de kwartfinale, halve finale en uiteindelijk de finale!
In de finale draagt iedere atleet een triuit die door de organisatie aangeleverd wordt.

En, in het hartje van Rotterdam, tussen de Euromast en de Erasmusbrug in!

Gegevens

Datum:
7 mei 2017
Tijd:
15:00 - 19:00

Organisator

Olaf Brouwer

Locatie

Veerhaven Rotterdam
Veerkade 15
Rotterdam, 3016 DE Nederland
+ Google Maps

Nieuwe initiatieven

De Veerhaven is door haar ligging en faciliteiten een interessante optie voor dergelijke initiatieven en het stichtingsbestuur van de Veerhaven verleent dan ook graag haar medewerking. Stichting Veerhaven Rotterdam streeft er naar in de toekomst voor meer maritieme evenementen als decor te kunnen dienen en eventueel als medeorganisator van evenementen op te treden. Met name activiteiten die het historische aspect van de Veerhaven accentueren, hebben onze belangstelling. Heeft u een goed idee of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.