Evenementen

De Veerhaven fungeert naast ligplaats voor diverse scheepstypen ook als centrum voor maritieme evenementen. De haven is al veelvoudig de vertrek- en thuishaven geweest van grote vaarwedstrijden; van zeilraces met moderne scherpe jachten en catamarans, maar ook van races met klassieke schepen van de grote zeilvaart. Sinds 2001 start jaarlijks de Race of the Classics, het grootste en meest vooraanstaande studenten zeilevenement van Europa, vanuit de Veerhaven. Tevens vinden er klassieke openluchtconcerten plaats op een drijvend podium in het centrum van de haven.

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Lustrum K.R.&Z.V. ‘de Maas’

Veerhaven Rotterdam Veerkade 15, Rotterdam, Nederland

Van 8 tot en met 10 juli zullen in het kader van het 165 jarige lustrum van de K.R.&Z.V. 'de Maas' zo'n 40 jachten de Veerhaven bezoeken.

ITU Triathlon Championships Rotterdam

Veerhaven Rotterdam Veerkade 15, Rotterdam, Nederland

De Rotterdamse binnenstad is op 23 en 24 juli het decor van de ITU Triathlon Championships Rotterdam. De start van de wedstrijden voor de elite-atleten is op de Kop van Zuid. Na 1500 meter zwemmen in de Rijnhaven vindt de transitie naar het fietsen plaats voor Hotel New York, waarna de Maas via de Erasmusbrug wordt overgestoken. In het Scheepvaartkwartier wordt een aantal ronden gereden, in totaal 40 kilometer. De transitie van fietsen naar hardlopen is aan de Veerhaven. De

Veerhavenconcert

Veerhaven Rotterdam Veerkade 15, Rotterdam, Nederland

Op zaterdag 27 augustus 2016 organiseert OVG samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest het Veerhavenconcert; een uniek en toegankelijk klassiek openluchtconcert.

Wereldhavendagen

Veerhaven Rotterdam Veerkade 15, Rotterdam, Nederland

De haven van Rotterdam is de grootste van Europa. Wie Rotterdam echt wil ervaren, kan niet om deze wereldhaven heen. Een goede manier om alle facetten van de haven te leren kennen is een bezoek aan de Wereldhavendagen op 2, 3 en 4 september 2016.

Race of the Classics Young Professionals

Veerhaven Rotterdam Veerkade 15, Rotterdam, Nederland

De ‘Race of the Classics for Young Professionals’ is net als de eerdergenoemde ‘Race of de Classics’ een zeilwedstrijd waarbij wordt gevaren met grote klassieke zeilschepen. Bij de Young Professionals editie strijden echter geen studenten, maar de jonge talenten (ruim 680) van verschillende bedrijven tegen elkaar.

Voormalige drijvende politiepost Bureau Veerhaven 105 jaar

Zondag 6 november is Bureau Veerhaven 105 jaar oud. Er is geen feestje gepland, maar toch even het vermelden waard! Zie ook een reportage bij Rijnmond.nl http://www.rijnmond.nl/nieuws/109060/Slepen-met-het-politiebureau

De Kijharde Mijl – Triatlon in en rond de Veerhaven

Veerhaven Rotterdam Veerkade 15, Rotterdam, Nederland

Deze unieke triathlon is een spektakel voor het oog. Het publiek kan vanaf 1 plek 3/4e van de wedstrijd zien!
De start vanaf het ponton, het gevecht bij het zwemkeerpunt. De stress bij transitie 1, zwemmen-fietsen. De risico's in de bochten met het fietsen. Paniek bij transitie 2 en de explosie van 400m bij het lopen!

Nieuwe initiatieven

De Veerhaven is door haar ligging en faciliteiten een interessante optie voor dergelijke initiatieven en het stichtingsbestuur van de Veerhaven verleent dan ook graag haar medewerking. Stichting Veerhaven Rotterdam streeft er naar in de toekomst voor meer maritieme evenementen als decor te kunnen dienen en eventueel als medeorganisator van evenementen op te treden. Met name activiteiten die het historische aspect van de Veerhaven accentueren, hebben onze belangstelling. Heeft u een goed idee of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.