Evenementen

De Veerhaven fungeert naast ligplaats voor diverse scheepstypen ook als centrum voor maritieme evenementen. De haven is al veelvoudig de vertrek- en thuishaven geweest van grote vaarwedstrijden; van zeilraces met moderne scherpe jachten en catamarans, maar ook van races met klassieke schepen van de grote zeilvaart. Sinds 2001 start jaarlijks de Race of the Classics, het grootste en meest vooraanstaande studenten zeilevenement van Europa, vanuit de Veerhaven. Tevens vinden er klassieke openluchtconcerten plaats op een drijvend podium in het centrum van de haven.

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Laatste afgelopen Evenementen

De Kijharde Mijl – Triatlon in en rond de Veerhaven

Veerhaven Rotterdam Veerkade 15, Rotterdam

Deze unieke triathlon is een spektakel voor het oog. Het publiek kan vanaf 1 plek 3/4e van de wedstrijd zien!
De start vanaf het ponton, het gevecht bij het zwemkeerpunt. De stress bij transitie 1, zwemmen-fietsen. De risico's in de bochten met het fietsen. Paniek bij transitie 2 en de explosie van 400m bij het lopen!

Voormalige drijvende politiepost Bureau Veerhaven 105 jaar

Zondag 6 november is Bureau Veerhaven 105 jaar oud. Er is geen feestje gepland, maar toch even het vermelden waard! Zie ook een reportage bij Rijnmond.nl http://www.rijnmond.nl/nieuws/109060/Slepen-met-het-politiebureau

Nieuwe initiatieven

De Veerhaven is door haar ligging en faciliteiten een interessante optie voor dergelijke initiatieven en het stichtingsbestuur van de Veerhaven verleent dan ook graag haar medewerking. Stichting Veerhaven Rotterdam streeft er naar in de toekomst voor meer maritieme evenementen als decor te kunnen dienen en eventueel als medeorganisator van evenementen op te treden. Met name activiteiten die het historische aspect van de Veerhaven accentueren, hebben onze belangstelling. Heeft u een goed idee of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.