Evenementen

De Veerhaven fungeert naast ligplaats voor diverse scheepstypen ook als centrum voor maritieme evenementen. De haven is al veelvoudig de vertrek- en thuishaven geweest van grote vaarwedstrijden; van zeilraces met moderne scherpe jachten en catamarans, maar ook van races met klassieke schepen van de grote zeilvaart. Sinds 2001 start jaarlijks de Race of the Classics, het grootste en meest vooraanstaande studenten zeilevenement van Europa, vanuit de Veerhaven. Tevens vinden er klassieke openluchtconcerten plaats op een drijvend podium in het centrum van de haven.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereldhavendagen

2 september 2016 - 4 september 2016

Wereldhavendagen

Het havengebied van Rotterdam is nog wat uitgebreider dan de Veerhaven. Wie de Rotterdamse haven echt wil ervaren, kan niet om de Wereldhaven heen. Een goede manier om alle facetten van de haven te leren kennen is een bezoek aan de Wereldhavendagen op 2, 3 en 4 september 2016.
Tijdens dit evenement  zal er op en aan het water een grote variëteit aan havenspektakel en demonstraties te aanschouwen zijn. Ook rondom de Veerhaven zullen informatieve en feestelijke activiteiten plaatsvinden.

Ga voor meer informatie naar:
www.wereldhavendagen.nl

Gegevens

Begin:
2 september 2016
Einde:
4 september 2016

Locatie

Veerhaven Rotterdam
Veerkade 15
Rotterdam, 3016 DE Nederland
+ Google Maps

Nieuwe initiatieven

De Veerhaven is door haar ligging en faciliteiten een interessante optie voor dergelijke initiatieven en het stichtingsbestuur van de Veerhaven verleent dan ook graag haar medewerking. Stichting Veerhaven Rotterdam streeft er naar in de toekomst voor meer maritieme evenementen als decor te kunnen dienen en eventueel als medeorganisator van evenementen op te treden. Met name activiteiten die het historische aspect van de Veerhaven accentueren, hebben onze belangstelling. Heeft u een goed idee of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.