Evenementen

De Veerhaven fungeert naast ligplaats voor diverse scheepstypen ook als centrum voor maritieme evenementen. De haven is al veelvoudig de vertrek- en thuishaven geweest van grote vaarwedstrijden; van zeilraces met moderne scherpe jachten en catamarans, maar ook van races met klassieke schepen van de grote zeilvaart. Sinds 2001 start jaarlijks de Race of the Classics, het grootste en meest vooraanstaande studenten zeilevenement van Europa, vanuit de Veerhaven. Tevens vinden er klassieke openluchtconcerten plaats op een drijvend podium in het centrum van de haven.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veerhavenconcert

27 augustus 2016 @ 19:45 - 21:15

Veerhavenconcert

Op zaterdag 27 augustus 2016 organiseert OVG samen met Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen het Veerhavenconcert; een jaarlijks en toegankelijk klassiek openluchtconcert. Solisten zijn Maria Warenberg- mezzo sopraan en Melle de Vries – cello.

Op een drijvend podium zullen topmusici hun talenten tonen aan het publiek, dat toe kan kijken vanaf de schepen op het water of vanaf de kades rondom de Veerhaven. Een fantastisch schouwspel dat u niet mag missen. De toegang is gratis.

Ga voor meer informatie naar:
www.veerhavenconcert.nl

Gegevens

Datum:
27 augustus 2016
Tijd:
19:45 - 21:15

Locatie

Veerhaven Rotterdam
Veerkade 15
Rotterdam, 3016 DE Nederland
+ Google Maps

Nieuwe initiatieven

De Veerhaven is door haar ligging en faciliteiten een interessante optie voor dergelijke initiatieven en het stichtingsbestuur van de Veerhaven verleent dan ook graag haar medewerking. Stichting Veerhaven Rotterdam streeft er naar in de toekomst voor meer maritieme evenementen als decor te kunnen dienen en eventueel als medeorganisator van evenementen op te treden. Met name activiteiten die het historische aspect van de Veerhaven accentueren, hebben onze belangstelling. Heeft u een goed idee of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.