Evenementen

De Veerhaven fungeert naast ligplaats voor diverse scheepstypen ook als centrum voor maritieme evenementen. De haven is al veelvoudig de vertrek- en thuishaven geweest van grote vaarwedstrijden; van zeilraces met moderne scherpe jachten en catamarans, maar ook van races met klassieke schepen van de grote zeilvaart. Sinds 2001 start jaarlijks de Race of the Classics, het grootste en meest vooraanstaande studenten zeilevenement van Europa, vanuit de Veerhaven. Tevens vinden er klassieke openluchtconcerten plaats op een drijvend podium in het centrum van de haven.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Race of the Classics Young Professionals

9 oktober 2016

De ‘Race of the Classics for Young Professionals’ is net als de eerdergenoemde ‘Race of de Classics’ een zeilwedstrijd waarbij wordt gevaren met grote klassieke zeilschepen. Bij de Young Professionals editie strijden echter geen studenten, maar de jonge talenten (ruim 680) van verschillende bedrijven tegen elkaar. Ook deze race heeft het mooie decor van de Veerhaven als vertrekpunt gekozen. De komende race zal in oktober 2016 van start gaan.

Ga voor meer informatie naar:
www.rotcyp.nl of Facebook pagina

Gegevens

Datum:
9 oktober 2016

Locatie

Veerhaven Rotterdam
Veerkade 15
Rotterdam, 3016 DE Nederland
+ Google Maps

Nieuwe initiatieven

De Veerhaven is door haar ligging en faciliteiten een interessante optie voor dergelijke initiatieven en het stichtingsbestuur van de Veerhaven verleent dan ook graag haar medewerking. Stichting Veerhaven Rotterdam streeft er naar in de toekomst voor meer maritieme evenementen als decor te kunnen dienen en eventueel als medeorganisator van evenementen op te treden. Met name activiteiten die het historische aspect van de Veerhaven accentueren, hebben onze belangstelling. Heeft u een goed idee of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.