Evenementen

De Veerhaven fungeert naast ligplaats voor diverse scheepstypen ook als centrum voor maritieme evenementen. De haven is al veelvoudig de vertrek- en thuishaven geweest van grote vaarwedstrijden; van zeilraces met moderne scherpe jachten en catamarans, maar ook van races met klassieke schepen van de grote zeilvaart. Sinds 2001 start jaarlijks de Race of the Classics, het grootste en meest vooraanstaande studenten zeilevenement van Europa, vanuit de Veerhaven. Tevens vinden er klassieke openluchtconcerten plaats op een drijvend podium in het centrum van de haven.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ITU Triathlon Championships Rotterdam

23 juli 2016 - 24 juli 2016

deelnemerpakket

De Rotterdamse binnenstad is op 23 en 24 juli het decor van de ITU Triathlon Championships Rotterdam.
De start van de wedstrijden voor de elite-atleten is op de Kop van Zuid. Na 1500 meter zwemmen in de Rijnhaven vindt de transitie naar het fietsen plaats voor Hotel New York, waarna de Maas via de Erasmusbrug wordt overgestoken. In het Scheepvaartkwartier wordt een aantal ronden gereden, in totaal 40 kilometer. De transitie van fietsen naar hardlopen is aan de Veerhaven. De deelnemers finishen na vier ronden van 2,5 kilometer door het Scheepvaartkwartier op de Veerhaven. Ook de overige wedstrijden finishen bij de Veerhaven.

Elite parcour (european sprint cup)

 

Gegevens

Begin:
23 juli 2016
Einde:
24 juli 2016

Locatie

Veerhaven Rotterdam
Veerkade 15
Rotterdam, 3016 DE Nederland
+ Google Maps

Nieuwe initiatieven

De Veerhaven is door haar ligging en faciliteiten een interessante optie voor dergelijke initiatieven en het stichtingsbestuur van de Veerhaven verleent dan ook graag haar medewerking. Stichting Veerhaven Rotterdam streeft er naar in de toekomst voor meer maritieme evenementen als decor te kunnen dienen en eventueel als medeorganisator van evenementen op te treden. Met name activiteiten die het historische aspect van de Veerhaven accentueren, hebben onze belangstelling. Heeft u een goed idee of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.